Underbara vintertid

Såhär på vintern är det väldigt lätt att klaga över allt från väder och kyla till mörker och tristess och tyvärr är det ju så att den här årstiden inte är en favorit hos så jättemånga av oss. Ska man dock bo här uppe i norr så vet man att både hösten och vintern kommer varje år, vare sig man vill eller inte. Att klaga och jämra sig över mörker och temperaturer känns ganska onödigt eftersom det inte kommer göra det varken varmare eller ljusare.

Vinterns ljusa sidor

Det finns mycket positivt med vintern som vi ibland glömmer att njuta av. Den här årstiden umgås vi på ett mer intimt och mysigt sätt med både familj och vänner. Vi umgås mer i våra hem och bjuder oftare in till middagar, bullbak, glöggkvällar, filmkväll och mycket annat. För de som har ett landställe är det dessutom populärt att åka dit med sina närmaste vänner eller familj, tända upp en brasa, laga god mat och bara njuta en hel helg. Ett annat trevligt höst- och vinternöje, som självklart även fungerar under vår och sommar, är spelkvällar av olika slag. Att bjuda över vännerna på middag eller drinkar och spel som poker, monopol eller andra populära sällskapsspel brukar aldrig slå fel.

En annan positiv sak med vintern är att det känns mer okej att unna sig saker än på sommaren. Man får unna sig allt från fet och god mat till bullar, julgodis och kakor. Man måste ju trösta sig på något sätt i kylan, och dessutom behöver man inte visa sig i bikini än på några månader och vinterns kakranson hinner förhoppningsvis därför tränas bort innan dess.