Spelmaskiner på nätet

Om man spelar på spelautomater på restauranger och uteställen så kan det finnas risk för att spelautomaterna står där olagligt. Det är svårt att som ägare av ett sådant ställe hålla koll på alla olika lagar och regler som finns för restaurangägare, och det är ännu svårare att veta som konsument. Ett alternativ är att spela på spelmaskiner online istället.

Håll dig till onlinespel

2124432-man-losing-at-slot-machinesOm du spelar på spelmaskiner online på exempelvis sv.mrmega.com kan du sitta i ditt hem och i lugn och ro välja hur, vad och när du vill spela. Många som inte riktigt har upptäckt smidigheten och flexibiliteten i onlinespel går fortfarande och spelar på spelautomater på restauranger och krogar. Det många inte vet är att vissa spelautomater står där utan att restaurangen har tillåtelse för dem, vilket kan få jobbiga konsekvenser för ägarna av stället. Ett exempel är ett fall där en restaurangägare i Kramfors hade två spelautomater utan tillstånd och nu tvingas ta bort dem innan en ny kontroll utförs. Händelsen uppmärksammades av SVT i denna artikel. Ett liknande fall skrev Skånskan om i denna artikel. Det handlade då om en restaurangägare i Lomma som dömdes för brott mot lotterilagen efter att ha haft två spelautomater i sin restaurang. Spelautomaterna beslagtogs, skriver Skånskan.

Granskningar som dessa görs oftast av Lotteriinspektionen. Lotteriinspektionen är en myndighet som ska bevaka den svenska spelmarknaden så att den är laglig, säker, tillförlitlig och sund.

Mycket att välja på

Fördelen med att välja onlinespel är inte bara att man slipper att fundera över olagliga spelautomater, utan det finns även ett mycket större utbud av spel på nätet att välja på. Till exempel finns:

  • Spelautomater
  • Kasinospel
  • Skraplotter online

Många spelar för att det finns roliga spel och för avslappningens skull, men många spelar också för att vinna mycket pengar på riktigt. Vissa personer blir lättare beroende av spel än andra, och om man är i riskzonen är spelsajter som Systembolaget är för en alkoholist. Kolla därför alltid upp spelsajten du går in på, så att de har schyssta villkor och stöttar ansvarsfullt spelande, så att du kan få hjälp om du känner att spelandet går över styr.