Insider-jobb och spelglädje

I dag skriver vi om en, inte så obetydlig, skandal inom lotteriväsendet i USA, som skakar om spelvärlden likt en tornado. Vi skriver även om spelandets glädje, när det är sportsligt och på rätt sida om lagen. Vi informerar även om den myndighet som är aktuell när det gäller spel och lotteri i Sverige.

jackpot på laptopI en artikel i Aftonbladet kan vi läsa om hur det i USA har uppdagats något av en lotteriskandal inom spelbranschen, något som reda förutspås bli en framtida film. Ett insider-jobb med konsekvenser likt ringar på vattnet är att ta det i underton, en smärre katastrof för tillförlitligheten är mer likt verkligheten. Det är nämligen så att den fd chefen för säkerhetsavdelningen vid något som heter Multi-State Lottery Association i USA har dömts för bedrägeri i samband med fixning av en jackpottdragning och nu tros detta vara toppen på isberget, och närmare 70 miljoner kronor tros har betalats ut till personer med kopplingar till just samme man, över hela landet. Rättgångar kring detta väntas pågå i åratal.

Ja spelande har flera olika sidor, men om det sker lagenligt och enligt etiska koder är det inte något ont i sig, inte alls, till exempel när en har tid över och bara vill spela på mr green. Andra spel som är väldigt säkra och populära är bland annat poker och casino på nätet, en spelform som fler och fler njuter av, för spelglädje är en ren glädje blandat med adrenalin och spänning.

En trygg spelmarknad

I Sverige har vi också en myndighet som kontrollerar och säkrar att spelmarknaden är trygg att spela på och enligt gällande lagar och regler, denna heter Lotteriinspektionen och här kan man både få statistik kring utvecklingen på spelmarknaden men även läsa om nyheter som är i anknytning till ämnet. På samma sida kan en även läsa på om:

  • Tillstånd och spelformer
  • Lagar och villkor
  • Spelandets avigsidor
  • Spel utan tillstånd
  • Spelmarknaden i media
  • Mer information om myndigheten i sig

Även i tidningar som Svenska Dagbladet kan vi läsa om spelande och monopolet på spelmarknaden, som i sig är omtvistad som ämne. I en debattartikel som nyligen publicerades kunde vi läsa om åsikter kring Postkodlotteriet, som är väldigt populärt att spela sin tur på, runt om i Sverige.