Bingo och spel på nätet för äldre

Det är slut med bingo på Parketten, skriver Corren.se i en artikel som ni kan läsa här.Det handlar alltså om innebingon som lockat många pensionärer under 25 år som nu upphör. Det är kommunens nej till mängdrabatt på hyran som blev droppen för arrangören. Det är en sorg, helt klart – och pensionärerna har nu ännu mindre att göra om dagarna. Det här är någonting som händer i hela landet och kanske beror det på att man inte satsar tillräckligt mycket på gamlingarna? Det är en fråga vi inte kan svara på, men helt klart någonting som är värt att ifrågasätta.

Enligt en artikel från Dagens Nyheter menar man också på att Svenskt bingo är ”nere för räkning” (källa). Man menar på att bingohallarna kämpar för sin överlevnad, och att den fritidsgård för äldre som varit inte längre är lika självklar.

Nåväl. Kanske finns det inte möjligheter till detta? Då är det väl så. Någonting man då får göra är att ordna egna bingokvällar alternativt ge sig ut på nätet och spela bingo online. Det är mycket lättare än många tror, och en äldre person kan spela online likväl som i en bingohall. Dessutom finns det andra spel än bingo om man vill avancera i spelandet. Det dyker konstant upp nya casinon på nätet som man kan besöka, och spel som poker, black jack, bingo med mera finns det mängder av. Saknar man ändå umgänget som tillkommer när man spelar i en bingohall kan man ju också träffas för att spela tillsammans. Kanske genom att träffas hemma hos någon?

Om ni dock ska spela på nätet och inte är van vid att göra det är det dock viktigt att se till de regler som finns, främst för att kunna sortera ut oseriösa aktörer på marknaden. Lättast är det att klicka dig in på Lotteriinspektionens hemsida. Där finns det information om vad du bör tänka, vad det är för som gäller vid spel (både på nätet och i verkliga livet) samt annat läsbart för en säker spelning.

Spel på nätet

  • Har sedan 90-talet vuxit sig allt mer populärt.
  • Du kan spela allt från poker till bingo
  • Kan spelas från mobil, surfplatta och dator
  • Kräver endast internetuppkoppling

http://www.dreamstime.com/-image7252289